Legally SMART: Get it right now, save trouble later

Na mijn master Privaatrecht aan de UvA ben ik mijn juridische carrière begonnen bij Intertrust. Na het voltooien van mijn traineeship kreeg ik een baan aangeboden bij Loyens & Loeff, een aanbod dat ik niet kon weigeren.

In die tijd ontmoette ik een ondernemer die zijn franchisecontract van het internet had gehaald en het daarna zelf had aangepast. Hij vroeg mij om het contract te bekijken, dat deed ik. Het was niet best. Ik vermoedde dat hij waarschijnlijk niet de enige was die dit deed om hoge juridische kosten te vermijden. Zo is het idee voor Legally SMART ontstaan.

Maar het was pas later dat ik besloot echt iets met Legally SMART te doen. Ik had een jong social media bedrijf ingehuurd voor mijn t-shirtlijn JustWhatTheWorldNeeds. Ook zij hadden zelf een contract ‘opgesteld’. Wederom niet best.

Met Legally SMART help ik deze (startende) ondernemers  om hun juridische zaken vanaf het begin in orde te maken, door hen betaalbare juridische hulp te bieden. Hoogwaardige kwaliteit contracten, algemene voorwaarden, advies etc. voor vaste betaalbare prijzen. Geen hoge uurtarieven.

Een andere groep ondernemers die mij nauw aan het hart gaan zijn die in de horeca. Ik heb zelf meer dan 15 jaar in verschillende bars en restaurants gewerkt en het missen gaat nooit helemaal over. In die jaren heb ik veel vrienden ontmoet die inmiddels een eigen bar of restaurant zijn begonnen. Ook horecaondernemers help ik met verschillende juridische diensten. Zo help ik hen met het opstellen en beoordelen van hun contracten en het checken dat de contracten niet verlopen en op tijd bijgewerkt zijn.

Ik vind dat iedere ondernemer, ongeacht hoe volwassen het bedrijf is, toegang moet hebben tot betaalbare juridische diensten. Hoe eerder hoe beter.

Get it right now, save trouble later.

Sluit Menu