Legally SMART: Be SMART now, save trouble later

En opeens weet je het!

Inmiddels ben ik “ruim” een jaar met Legally SMART aan de weg aan het timmeren. Ondernemen is het meest uitdagende en leukste dat ik tot nu toe heb mogen doen. Een van de eerste vragen die je als ondernemer moet beantwoorden is: ‘Wie is mijn doelgroep?’ De tweede vraag en misschien nog wel belangrijker: ‘Wie is mijn ideale klant?’

Dat ik me op ondernemers wilde richten was duidelijk, maar wat voor type ondernemer dan? Het is lastig om voor zo’n brede doelgroep je propositie te formuleren. Ook komt het je onderscheidend vermogen en vindbaarheid niet ten goede.

Al doende leert men

Soms is de beste manier om ergens achter te komen, gewoon door van start te gaan. In het afgelopen jaar heb ik hele diverse ondernemers mogen helpen. Van asbestsanering tot coaching, I’ve seen it all. Ik ben niet alleen gek op deze diversiteit, maar het heeft me ook veel inzicht gegeven in het type diensten die ik het liefst verleen.

Het opstellen van juridische documenten vind ik nog steeds hartstikke leuk en dat zal ook altijd zo blijven, maar daarnaast wil ik meer. Meer adviseren, meer betrokken zijn en me meer met complexere vraagstukken bezighouden.

Een stappie dichterbij

Helemaal in het begin heb ik twee vennoten geholpen met het onverwachts uittreden van de derde vennoot uit hun vennootschap onder firma (VOF). Het was een superleuke en leerzame casus en ik kwam al gauw tot de conclusie dat ik vaker soortgelijke zaken wilde doen. In eerste instantie leek dit een eenmalige opdracht, of leek het in ieder geval geen gewoonte te worden.

En opeens weet je het!

Als je maar lang genoeg dezelfde vraag stelt komt het antwoord vanzelf. Steeds vaker kwam ik in contact met ondernemers die wilde samenwerken of al een samenwerking waren aangegaan. Dit kon geen toeval zijn. Deze samenwerkingen worden vaak (bewust of onbewust) in een VOF of commanditaire vennootschap gegoten. Deze twee rechtsvormen zijn complex en precies de uitdaging waar ik al die tijd naar opzoek ben geweest. Hier zal ik me vanaf nu dan ook volledig op focussen.

Nieuwsgierig naar wat ik precies zo leuk vind aan deze twee samenwerkingsvormen? Je leest het in mijn volgende blog!

Geef een reactie

Sluit Menu